
Τσιπούρα με ρύζι και σπιρουλίνα
Υλικά
Οδηγίες
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό αλατισμένο.
Μετά από περίπου 10 λεπτά, σουρώστε και το ρύζι είναι έτοιμο.
(Κλασικός και ασφαλής τρόπος, για να πετύχετε το ρύζι).
Ενώ βράζει το ρύζι, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
Ψήνουμε τα φιλέτα, τοποθετώντας πρώτα το δέρμα στην κάτω πλευρά.
Αφήνουμε για 4-5 λεπτά και τα γυρνάμε από την άλλη.
Μετά από 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
'Οταν το ρύζι είναι έτοιμο και ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε με την σπιρουλίνα και το "χτενίζουμε" ανάλαφρα με ένα πιρούνι ή μεγάλη πιρούνα, να πάει παντού και να χρωματιστεί όλο το ρύζι μας.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο ρόδι.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να ψήσετε τις τσιπούρες ολόκληρες ή τα φιλέτα στο φούρνο. Ραντίζετε με λίγο λαδάκι και αλατίζετε. Προθερμαίνετε στους 200 βαθμούς στο γκριλ ή στον αέρα και ψήνετε, ανάλογα με το μέγεθος. Για μία μικρή τσιπούρα ή φιλέτα, ψήστε περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μπορείτε να αρωματίσετε ή να χρωματίσετε το ρύζι σας με κουρκουμά, για να γίνει κίτρινο ή με πούδρα παντζαριού, για να γίνει ροζ.
- Ιδανικό γεύμα για το Διαιτητικό μενού
- Σας έχω και μια παραλλαγή για τους μικρούς μας φίλους, δείτε τη συνταγή Σνίτσελ Τσιπούρας.