
Ταρτάρ Σολομού με Κινόα
Περιγραφή
Σας ετοίμασα αυτή τη συνταγή ώστε να έχετε έτοιμες επιλογές γευμάτων στο ψυγείο σας και να απολαμβάνετε νόστιμα γεύματα. Ο σολομός χρειάζεται να είναι φρέσκος γιατί δεν θα μαγειρευτεί. Όπως θα μείνει μαριναρισμένος, μπορεί να καταναλωθεί την ίδια αλλά και την επόμενη μέρα. Θα εμπλουτίσει τα πιάτα σας με τη δροσερή και ιδιαίτερη γεύση του.
Είναι μια από τις πιο ιδανικές προτάσεις για ένα Διαιτητικό Μενού, αφού έχει υψηλή διατροφική αξία, ελάχιστα λιπαρά και σίγουρα μια πολύ γρήγορη και εύκολη πρόταση για τα γεύματά σας.
Υλικά
Οδηγίες
Ξεκινάμε βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι την κινόα, με νερό που να την σκεπάζει τουλάχιστον 2 δάχτυλα.
Πλένουμε καλά το φιλέτο ή τα φιλέτα σολομού.
Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τον σολομό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάιμ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι και σχοινόπρασο.
Κάνουμε ένα καλό μασάζ και αφού καλύψουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στο ψάρι, αφήνουμε στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την κινόα και το αγγουράκι.
Όταν η κινόα έχει "σπάσει" και έχει γίνει σαν μικρά κυκλάκια είναι έτοιμη.
Σουρώνουμε και την βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα εκτός εστίας.
Νοστιμίζουμε με αλατάκι, πιπεράκι και λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό, ότι έχουμε επιλέξει και τέλος το αγγουράκι σε μικρά κυβάκια.
Ετοιμάζουμε το πιάτο σερβίροντας όπως στη φωτογραφία και προσθέτοντας από πάνω κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Απολαύστε το ζεστό ή κρύο.
Σημειώσεις
- Στο ταρτάρ σολομού μπορείτε να προσθέσετε υλικά που σας αρέσουν, όπως η κάπαρη, φρέσκια πιπεριά τσίλι, αβοκάντο, σουσάμι ή κολοκυθόσπορο.
- Του ταιριάζουν οι εντάσεις και ιδανικά προτείνω να μην βιαστείτε και να τον αφήσετε να μαριναριστεί περισσότερο από 10 λεπτά.
- Μην ξεχάσετε να σκεπάσετε καλά το σολομό με τη μεμβράνη να εφάπτεται ,γιατί αναπτύσονται βακτήρια όταν υπάρχει κενό.
- Χρησιμοποιήστε αυτό το σολομό για αραβικές πίτες ή γαρνίρετε σαλάτες.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε δροσερές μπρουσκέτες επάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι που έχετε λαδώσει, έχετε τρίψει λίγο σκόρδο και τέλος έχετε αλείψει με τυρί κρέμα ή κάποιο είδος πέστο.
- Για μια κρύα μακαρονάδα, προσθέστε το ταρτάρ σολομού και ψιλοκόψτε φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το πράσινο) και φρέσκο αβοκάντο.
- Μπορείτε να φτιάξετε ρολάκια με φύλλα ρυζιού ή με φύκι νόρι να ετοιμάσετε σπιτικό σούσι.