Βελουτέ κουνουπιδιού

Κόστος
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Χρόνος μαγειρέματος: 20 min Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά.
Μερίδες 4
Κατάλληλη εποχή Χειμώνας
Υλικά
  • 1 Κουνουπίδι (μικρό)
  • 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά (σπιτική ή μισό κύβο λαχανικών)
  • 30 γραμμάρια Τυρί κρέμα (Γαλλικό τυρί μπρί)
  • 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο
  • 3-4 Μανιτάρια (φρέσκα ή 2.κ.σ.κονσέρβας κομμένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας Σχοινόπρασο (φρέσκο ή αποξηραμμένο, για γαρνιτούρα)
Οδηγίες
  1. Κόβουμε και πλένουμε το κουνουπίδι.

    Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει.

    Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών ή τη σπιτική νοστιμιά και βράζουμε λίγα λεπτά (περίπου 10), μέχρι να μαλακώσει.

    Συμπληρώνουμε λίγο αλάτι, γιατί έχει και ο κύβος.

  2. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε το μισό ζωμό και τον κρατάμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και πολτοποιούμε στο μίξερ ή με το ραβδομπλέντερ.

    Προσθέτουμε από τον ζωμό που φυλάξαμε, για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα, όπως μας αρέσει.

  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια, αρχικά χωρίς λιπαρή ουσία. Μόνο αλατοπιπερώνουμε.

    Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σε 3-5 λεπτά,  προσθέτουμε λίγο από το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  4. Γαρνίρουμε τη σούπα με τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σημειώσεις
  • Εναλλακτικά βράστε τη σούπα σε γάλα καρύδας και προσθέστε λίγο κάρυ για πιο εξωτική γεύση.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό βούτυρο και να έχετε μια βίγκαν εκδοχή.

Είναι συγκλονιστική σούπα! Μη φοβηθείτε να τη συμπεριλάβετε στα μενού σας και ειδικά σε Κάλεσμα για χορτοφάγους.

Λέξεις κλειδιά: Σούπα κουνουπίδι
Χριστίνα Κόρδα
Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!