Βελουτέ κουνουπιδιού
Υλικά
Οδηγίες
Κόβουμε και πλένουμε το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών ή τη σπιτική νοστιμιά και βράζουμε λίγα λεπτά (περίπου 10), μέχρι να μαλακώσει.
Συμπληρώνουμε λίγο αλάτι, γιατί έχει και ο κύβος.
Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε το μισό ζωμό και τον κρατάμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και πολτοποιούμε στο μίξερ ή με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε από τον ζωμό που φυλάξαμε, για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα, όπως μας αρέσει.
Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια, αρχικά χωρίς λιπαρή ουσία. Μόνο αλατοπιπερώνουμε.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σε 3-5 λεπτά, προσθέτουμε λίγο από το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γαρνίρουμε τη σούπα με τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Σημειώσεις
- Εναλλακτικά βράστε τη σούπα σε γάλα καρύδας και προσθέστε λίγο κάρυ για πιο εξωτική γεύση.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό βούτυρο και να έχετε μια βίγκαν εκδοχή.
Είναι συγκλονιστική σούπα! Μη φοβηθείτε να τη συμπεριλάβετε στα μενού σας και ειδικά σε Κάλεσμα για χορτοφάγους.

