Σαλάτα με Φαγόπυρο και Ωμό Παντζάρι

Κόστος
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Χρόνος μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά.
Μερίδες 4
Υλικά
  • 1 κούπα Φαγόπυρο
  • 1 κούπα Παντζάρι (ωμό ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κούπες Καλαμπόκι
  • 1/2 κούπες Λάχανο (άσπρο ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κούπες Κόκκινο Λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 Καρότο (τριμμένο)
  • 1/2 Κρεμμύδι (μικρό, ξερό, ψιλοκομμένο)
  • 1 Σκόρδο (σκελίδα, ψιλοκομμένη)
  • 1/2 κούπες Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2-3 κουτάλια σούπας Λάδι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού Μουστάρδα
  • 1 Πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού Μέλι (ή αγαύη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 Φράουλες (για γαρνίρισμα (προαιρετικά))
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το φαγόπυρο σε κατσαρολάκι με νερό, ώστε να το σκεπάζει.

    Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, στο 7, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. 

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φράουλες.

  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί η σαλάτα μας.

    Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με τις φράουλες.

Σημειώσεις
  • Αυτή η σαλάτα είναι δυναμίτης βιταμινών και αντιοξειδωτικών. 'Οταν νιώθετε λίγο αδύναμοι, απολαύστε τη και θα σας δώσει την ενέργεια που σας λείπει. Θα σας φτιάξει και τη διάθεση με τα υπέροχα χρώματά της.
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς και βάλτε τη δική σας πινελιά. Προτιμήστε αυτή τη σαλάτα στο Κάλεσμα για χορτοφάγους,για ένα μενού Φρουτοφαγία-Αποτοξίνωση ή πρωτοτυπήστε την Καθαρά Δευτέρα.
Χριστίνα Κόρδα
Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!