Πυργάκι με Ψητά Λαχανικά
Υλικά
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ και ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά.
Κόβουμε κάθετα τις πιπεριές στα 4 και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και το κοτσάνι.
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.
Αν το κολοκύθι είναι στρογγυλό, το κόβουμε σε ροδέλες οριζόντια.
Αν είναι στενόμακρο, το κόβουμε διαγώνια για να έχει μεγαλύτερη διάμετρο. Σε ροδέλες κόβουμε και τη μελιτζάνα.
Καθαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια και κόβουμε το χαλούμι, επίσης σε ροδέλες.
Αραδιάζουμε όλα τα λαχανικά και το τυρί στο ταψάκι μας.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λαδάκι.
Ψήνουμε για 8 λεπτά τα λαχανικά στον φούρνο.
Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, στήνουμε τα πυργάκια μας με τη σειρά που θέλουμε, φτάνει να περιέχουν τουλάχιστον ένα τυράκι το καθένα.
Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού και με ρίγανη.
Σημειώσεις
- Φτιάξτε πυργάκια με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με την εποχή, την ώρα σερβιρίσματος, το είδος του γεύματος και τα υλικά που ταιριάζουν σ'αυτό.
- Μην παραψήσετε τα λαχανικά, γιατί στο στήσιμο θα διαλυθούν.
- Μπορείτε να τα ετοιμάσετε νωρίτερα και να τα φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά αν δεν είναι καλοκαίρι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ ζεστά στο σερβίρισμά τους.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή ιδέα, όταν σας προκύψουν Ξαφνικοί Καλεσμένοι.
Επίσης μπορεί άνετα να συνοδέψει το Πασχαλινό Τραπέζι.

