Φάβα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

pinit
Δυσκολία: Για αρχάριους Χρόνος μαγειρέματος 25 min Συνολικός χρόνος 25 λεπτά. Μερίδες: 4

Υλικά

Οδηγίες

  1. Για την φάβα

    Πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, που να τη σκεπάζει.

    Προσθέτουμε ένα ξερό κρεμμύδι ολόκληρο και τη βράζουμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε συχνά, για να μην κολλήσει.

  2. Όταν είναι έτοιμη, τη λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ ή στο Thermomix.

    Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

  3. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

    Ενώ βράζει η φάβα μας, σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια περίπου 8-10 λεπτά.

    Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και σβήνουμε τη φωτιά.

    Αφήνουμε την κάπαρη μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά. 

  4. Σερβίρουμε τη φάβα, γαρνίροντας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την κάπαρη.

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με κίτρινη φάβα.
  • Επίσης, ταιριάζει πολύ και με χταποδάκι, που μπορείτε να το έχετε βρασμένο ή ψημένο στο φούρνο και να το προσθέσετε σε κομμάτια μέσα στα κρεμμύδια που καραμελώνετε.
  • Αν σας αρέσει μπορείτε να την λιώσετε με το πιρούνι και να έχει μικρά κομματάκια στην υφή.

Ένα πιάτο που θα σας ξετρελάνει στο μενού της Καθαράς Δευτέρας και όλης της Σαρακοστής.

Εκτελέσατε την συνταγή ;

Tag @cookyourchoice on Instagram, hashtag  #cookyourchoice 

Ετικέτες
Χριστίνα Κόρδα

Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!

Αφήστε μια απάντηση