
Κοτόπουλο Τεριγιάκι
Περιγραφή
Με αυτή τη συνταγή, το σπίτι σου θα γεμίζει αρώματα ανατολής και αυτό από μόνο του σε προετοιμάζει για τη γεύση που θα ακολουθήσει!
Είναι μια συνταγή που θα σε σώσει σε πολλές περιπτώσεις. Εάν κάνει δίαιτα μπορείς να την απολαύσεις χωρίς κανένα δισταγμό σε ένα Διαιτητικό Μενού. Εάν έχεις Ξαφνικούς Καλεσμένους μπορείς σε 30 λεπτά να σερβίρεις. Σε άλλη περίπτωση μπορείς να το έχει μαριναρισμένο να περιμένει μια και δύο μέρες σε καλή ψύξη, μέχρι να μαγειρευτεί.
Πρόσθεσέ το σε τορτίγιες και σάντουιτς με λίγη ντοματούλα και απόλαυσέ το ακόμα και κρύο.
Στη συνέχεια μπορείς να δεις τα βήματα αναλυτικά.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα
Οδηγίες
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, σχεδόν κύβους, όχι πολύ μικρό.
Όσο ένα σπιρτόκουτο περίπου.
Σε έναν πολυκόφτη ή σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το γιαούρτι και το λάδι.
Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί το κοτόπουλο, την πάστα - μαρινάδα και κάνουμε ένα μασάζ, ώστε να καλυφθεί παντού από τη νοστιμιά.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε με τσιμπίδα μερικά κομμάτια από το κοτόπουλο.
Δεν τα βάζουμε όλα μαζί τα κομμάτια, γιατί θα κατέβει η θερμοκρασία και θα αρχίσουν να βγάζουν υγρά που δεν θέλουμε να τα χάσουν.
Έτσι το κοτόπουλο θα γίνει τραγανό με την κρούστα του.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο γιαουρτάκι στο πλάι.
Σημειώσεις
Η συνταγή που σας έδωσα έχει πολλά μπαχαρικά, που τη συνθέτουν και την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Όμως εάν κάποια από αυτά δεν σας αρέσουν ή δεν τα έχετε, μπορείτε να την ετοιμάσετε με λιγότερα, απλώς θα έχετε λίγο διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι αποτυχημένη αλλά θα είναι η δική σας πρόταση για κοτόπουλο τεριγιάκι.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και να το ψήσετε στο φούρνο. Επιλέξτε πάλι υψηλή θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η κρούστα. Γυρίστε μια φορά στον ενδιάμεσο χρόνο για να ψηθεί το ίδιο και από τις δύο πλευρές.
- Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι, ή με αραβικές πιτούλες, όμως το γιαουρτάκι να το βάλετε δίπλα ούτως ή άλλως, του πάει πολύ.
- Κρατήστε το στο ψυγείο με τη μαρινάδα έως και 2 μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερες.
- Όταν ψηθεί μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή σνακς με τορτίγιες κλπ. Για παράδειγμα μπορείτε να ετοιμάσετε ωραιότατα μπουρίτος με αυτό το κοτόπουλο και άλλα υλικά της μεξικάνικης κουζίνας.