Κόκκινη Σκορδαλιά με Φασόλια
Υλικά
Οδηγίες
Μουσκεύουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε καινούργιο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να βάλουμε τίποτα άλλο μέσα.
Σε 20-30 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Βάζουμε στο μίξερ τα βρασμένα και σουρωμένα φασόλια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με αποξηραμένη πιπεριά ή πιπέρι καγιέν.
Σημειώσεις
- Μπορεί να συνοδέψει ψάρι ή κρέας.
- Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλοιφή σε καναπεδάκια που συνοδεύουν κρασί ή τσίπουρο, με ένα κομμάτι αντζούγια από πάνω ή απύρηνες ελίτσες.
- Χρησιμοποιήστε τη σε τορτίγιες και γιατί όχι, ως συνοδευτικό σε μεξικάνικο μενού.
Ταιριάζει ευχάριστα στο μενού της Σαρακοστής και είναι μια πρωτότυπη ιδέα για το μενού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και για Κάλεσμα για Χορτοφάγους.

