“Σπασμένες” Πατάτες

pinit
Δυσκολία: Για αρχάριους Χρόνος προετοιμασίας 15 min Χρόνος μαγειρέματος 45 min Συνολικός χρόνος 1 ώρα Μερίδες: 4

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά εάν γιατί θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα.

  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει. Ρίχνουμε εξ αρχής και τις πατατούλες.

    Τις μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει ο ζωμός.

  3. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ορθογώνιο ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.

  4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε στο ταψάκι μας.

    Τις αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.

  5. Όπως είναι στο ταψί, με ένα πιρούνι ή με τη βάση του καρπού μας, τις σπάμε να ανοίξουν αλλά προσέξτε να μην τις λιώσετε.

  6. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το δεντρολίβανο και αναμείξτε τα.

    Περιχύστε τις πατατούλες όσο είναι ακόμα καυτές και προσθέστε εδώ κι εκεί λίγο λαδάκι και το δεντρολίβανο.

    Προσοχή με το αλάτι, μην το παρακάνετε, γιατί έβρασαν με ζωμό που έχει ήδη αλάτι.

  7. Ανακατέψτε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού και ψήστε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.

    Χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να αρωματίσετε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι αν το προτιμάτε.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι και τη μουστάρδα με μπάρμπεκιου σος για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
  • Συνοδέψτε το ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.
  • Ένα πανεύκολο συνοδευτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια, όπως για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.

Εκτελέσατε την συνταγή ;

Tag @cookyourchoice on Instagram, hashtag  #cookyourchoice 

Χριστίνα Κόρδα

Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!

Αφήστε μια απάντηση