Ραγού Μελιτζάνας

Κόστος
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Χρόνος μαγειρέματος: 20 min Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά.
Μερίδες 4
Υλικά
  • 3-4 Μελιτζάνες (σε μικρούς κύβους)
  • 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 Σκόρδο (σκελίδες, ψιλοκομμένες)
  • 400 γραμμάρια Ντομάτα (ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη, φρέσκια ή σε κονσέρβα)
  • 1 κουταλιά της σούπας Πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας Χαρουπόμελο (ή άλλο μέλι)
  • 1 κούπα Κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπες Λάδι
  • 4 σταγόνες Υγρό καπνό (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  2. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

    Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και, μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

  3. Ρίχνουμε και σοτάρουμε λίγο τον πελτέ.

  4. Συνεχίζουμε με το χαρουπόμελο.

  5. Αν έχουμε και θέλουμε, βάζουμε τον υγρό καπνό, που του πάει πολύ.

    Νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

  6. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, για περίπου 20 λεπτά.

Σημειώσεις
  • Μπορείτε να συνοδέψετε με ρυζάκι, όπως κι εγώ, αλλά και οι πέννες του πάνε πολύ!
  • Προσέξτε να μην παραμαγειρέψετε τις μελιτζάνες, γιατί θα λιώσουν.
Χριστίνα Κόρδα
Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!