Μελιτζάνες με Ντομάτες και Αβγά στο Φούρνο

pinit
Δυσκολία: Για αρχάριους Χρόνος προετοιμασίας 10 min Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά. Μερίδες: 6

Περιγραφή

Οι μελιτζάνες και οι ντομάτες ταιριάζουν μαζί κι όταν το αυγό ενταχθεί σε αυτό το πάντρεμα, το γεύμα γίνεται εξαιρετικό. Όσο και να μην το πιστεύετε, από το αβγό ξεκίνησε η έμπνευσή μου και τα υπόλοιπα υλικά ακολούθησαν και απογείωσαν τη συνταγή.  Το γευστικό αποτέλεσμα με δικαίωσε. Είναι μια πανεύκολη συνταγή και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να βάλετε τα υλικά στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο και έτοιμο να το απολαύσετε.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.

    Τις καθαρίζουμε, όπως επίσης τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στενόμακρες φέτες και τις ντομάτες τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. 

  2. Ετοιμάζουμε ένα μεσαίο σκεύος, ταψάκι ή πυρέξ, μεγέθους όσο το μισό περίπου από το ταψί της φούρνου σας.

  3. Λαδώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε όλη την επιφάνεια, ώστε να σκεπάζει λίγο η μια την άλλη.

  4. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο, το κίμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό. 

    Περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτα όλες τις μελιτζάνες, ώστε να καλυφθούν.

  5. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε μπολ, ώστε να τα ελέγξουμε πρώτα και στη συνέχεια, ένα ένα, τα τοποθετούμε εδώ κι εκεί επάνω στη σάλτσα με τις μελιτζάνες.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 στις αντιστάσεις (μαζί με αέρα εάν έχετε στο φούρνο σας) για 45' στη χαμηλή θέση του φούρνου.

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να τηγανίσετε τα αβγά ξεχωριστά και να τα προσθέσετε επάνω στις μελιτζάνες με τη σάλτσα όταν σερβίρετε το φαγητό.
  • Χρησιμοποιήστε αν θέλετε άλλα λαχανικά εκτός από μελιτζάνες, όπως κολοκυθάκια ή μανιτάρια αλλά και γλυκοπατάτα κ.ά.
  • Αν προτιμάτε, μαγειρέψτε το φαγητό σε κατσαρόλα, κόβοντας τις μελιτζάνες σε κύβους και μαγειρέψτε τις μαζί με τι σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια σερβίρετε με τηγανιτά αβγά ή εάν θέλετε μια πιο τολμηρή ιδέα, κάντε τα αβγά ομελέτα και μαγειρέψτε τα μαζί με το υπόλοιπο φαγητό, μέσα στην κατσαρόλα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το φαγητό σε μπουφέ, αφού λαδώσετε και φρυγανίσετε φέτες χωριάτικου ψωμιού και γαρνίρετε από πάνω με τις μελιτζάνες και τοποθετήσετε ένα αβγό τηγανητό σε κάθε φέτα.

Εκτελέσατε την συνταγή ;

Tag @cookyourchoice on Instagram, hashtag  #cookyourchoice 

Χριστίνα Κόρδα

Χριστίνα

Προτάσεις μαγειρικής και διατροφής για όλους!
Kids cooking workshops!

Αφήστε μια απάντηση