Κλασική Καρμπονάρα
Υλικά
Οδηγίες
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, όπως γράφει η συσκευασία τους.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό, όπου έβρασαν.
Στη στεγνή κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και το μπέικον κομμένο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι.
Χτυπάμε τα αυγά, όπως στην ομελέτα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό που φυλάξαμε, το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε ζεστά με έξτρα τυράκι.
Σημειώσεις
- Διαλέξτε το ζυμαρικό που προτιμάτε και απολαύστε τη συνταγή.
- Προσθέστε, αν θέλετε, λίγο φρέσκο μαϊντανό.
- Αντί για μπέικον, μπορείτε να σοτάρετε αλλαντικά όπως γαλοπούλα ή λουκανικάκια.
- Προσθέστε, αν θέλετε, μανιτάρια.
- Στη σελίδα θα βρείτε συνταγή καρμπονάρας με χαμηλότερα λιπαρά, μια παραλλαγή για όσους προσέχουν τις θερμίδες τους.
Πολύ εύκολο, γρήγορο και για όλους λαχταριστό. Ιδανικό για ένα βιαστικό μενού όπως Ξαφνικοί καλεσμένοι . Σίγουρα ιδανικό για τα παιδιά σε Παιδικά Γενέθλια, όπου μπορείτε να διαλέξετε πέννες ή φιογκάκια, που τα παιδιά λατρεύουν.

