

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη και να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος χυλός-ζύμη.
Συνεχίζουμε τμημτικά με το υπόλοιπο αλεύρι και παράλληλα ανακατεύουμε παίρνοντας από κάτω τη ζύμη, διπλώνουμε στο κέντρο και πάλι.
Όταν τελειώσει το αλεύρι πλάθουμε μια μπάλα και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη για 15-20 λεπτά, ώστε να διπλασιστεί ο όγκος της.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιοποιήσουμε για το στόλισμα του δεντρόψωμου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης.
Βουτάμε κάθε ψωμάκι σε διαφορετικό υλικό και φροντίζουμε να υπάρχει μια ομοιομορφία στην ποικιλία των γεύσεων.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ή καλά λαδωμένη επιφάνεια.
Αφήνουμε μικρές αποστάσεις (περίπου ένα δάχτυλο) ώστε όταν φουσκώσουν να ενωθούν τα ψωμάκια χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους.
Δημιουργούμε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως στη φωτογραφία ή άλλο σχηματισμό.
Ψήνουμε στον φούρνο στη χαμηλή σχάρα για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αυτά τα ψωμάκια είναι πανεύκολα και θα εντυπωσιάσουν σε ένα γιορτικό τραπέζι όπως αυτό της Πρωτοχρονιάς.