Ραγού Μελιτζάνας
Υλικά
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και, μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Ρίχνουμε και σοτάρουμε λίγο τον πελτέ.

Συνεχίζουμε με το χαρουπόμελο.

Αν έχουμε και θέλουμε, βάζουμε τον υγρό καπνό, που του πάει πολύ.
Νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, για περίπου 20 λεπτά.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να συνοδέψετε με ρυζάκι, όπως κι εγώ, αλλά και οι πέννες του πάνε πολύ!
- Προσέξτε να μην παραμαγειρέψετε τις μελιτζάνες, γιατί θα λιώσουν.

